Staročeská krkovička pečená

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Z vepřové krkovičky odsekneme výčnělky obratlových kostí a částí obratlů. Maso omyjeme, osolíme, potřeme mletým zázvorem a opečeme po všech stranách na části horkého tuku. Na zbylé části tuku osmažíme dozlatova na hrubo nakrájený omytý celer a očištěnou na hrubo nakrájenou cibuli, na základ vložíme opečené maso, podlijeme vodou a pečeme doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme prosátou moukou, osmažíme dozlatova, zalijeme vodou, rozšleháme a dobře provaříme, šťávu dochutíme solí.

Komentáře a dotazy…