Srnčí kýta s brusinkovou omáčkou a se špenátem

Autor receptu: vaclav.barton.3 (2 recepty)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

1,5 kgsrnčí kýta  olej na smažení MARINÁDA  olivový olej  koření na divočinu OMÁČKA 1 sklenicebrusinkový kompot 1 kelímekkysaná smetana PŘÍLOHA 1 balíčekmražený špenát  vegeta 1 - 2 ksvejce Srnčí kýtu dobře odblaníme, očistíme a opláchneme. Nakrájíme ji na silnější plátky, lehce naklepeme a posypeme kořením na divočinu. Zakapeme olivovým olejem a necháme v chladu uležet. Čím déle, tím lépe. Na rozehřátý olej klademe připravené srnčí plátky. Opečeme z jedné strany a otočíme. Po otočení přikryjeme poklicí a necháme opékat. Podle potřeby podlijeme vývarem. Pečeme na mírnějším ohni, dokud maso nezměkne, asi 90 minut. V průběhu pečení maso otáčíme. Během pečení si připravíme špenát podle toho, jak jej máme rádi. Po změknutí maso vyjmeme a ponecháme ve vyhřáté míse. Do výpeku přidáme brusinkový kompot i se šťávou, prohřejeme, přidáme kysanou smetanu a promícháme. Srnčí kýtu podáváme s bramborovým knedlíkem, špenátem a přeléváme brusinkovou omáčkou.

Komentáře a dotazy…