Špíz z vepřové krkovičky

Autor receptu: FOTOrecepty (172 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Maso a játra očistěte, opláchněte a nakrájejte na stejně velké kousky. Ty obalte ve slanině a kostky masa osolte a opepřete mletým pepřem. Papriky a cibule očistěte a nakrájejte na přibližně stejně velké kousky jako maso. Pak vše střídavě napichujte na navlhčené špejle nebo kovové špízy. Špízy posypejte oreganem a potom je pozvolna ze všch stran opečte na oleji nebo ogrilujte dozlatova. Mezitím si omyjte brambory a překrájejte je na čtvrtiny. Dejte je do pekáčku, zakapejte trochou olivového oleje a začněte péct při 220 stupních v předem rozehřáté troubě pěkně doměkka. Potom je ještě posypejte směsí na brambory a promíchejte.Brambory můžete podávat jako přílohu ke špízům.

Komentáře a dotazy…