Spirálky bio mandlové

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Z mouky mletých mandlí, obou cukrů, vejce, všech druhů koření, špetky soli a másla vypracujeme na válu hladké těsto. Přikryjeme a nejméně na 2 hodiny dáme do ledničky odpočinout. Na pomoučeném válu vyválíme z těsta placku silnou asi 5mm a rádýlkem ji rozkrájíme na 45 stejně dlouhých proužků (asi 2x10cm). Proužky zlehka stočíme do spirálek a poklademe vedle sebe na plechy s pečícím papírem. Spirálky ještě posypeme mandlovými lupínky. Dáme do předehřáté trouby a pečeme při střední teplotě asi 13-15 minut, dozlatova. Necháme vychladnout a nakonec pocukrujeme.

Komentáře a dotazy…