Špikovaná pečená játra

Autor receptu: Victor (652 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Játra odblaníme a osušíme.Dvě třetiny slaniny nakrájíme na klínky a obalíme v kořenídivočina.Játra slaninou prošpikujeme a opepřímeje(nesolíme je,protože by nám ztvrdla).Na zbylé jemně pokrájené slanině zpěníme nakrájenou cibuli a mrkev,vložíme játra a z obou stran je lehce opečeme,aby se zatáhla.Pak podlijeme červeným vínem a přidáme bobkový list,zakryjeme poklicí a pečeme zvolny asi 1 1,5 hodiny.Pečená játra osolíme,do šťávy vmícháme kečup,krátce prohřejeme a posypeme petrželkou.Podáváme s pečenými brambory a tatarskou omáčkou.

Komentáře a dotazy…