Špenátové rizoto

Autor receptu: ssupperr (25 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
Nízkokalorické
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
14× přidáno do oblíbených

Postup 1. Přebranou rýži propláchneme v sítku pod studenou vodou a scedíme. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. V hrnci na 1 lžíci oleje ji 2 minuty opékáme dosklovita. Promícháme roztlačený česnek a opékáme ještě 1 minutu. 2. špenát přidáme k cibuli a česneku a počkáme dokud se rozmrazí. Potom vsypeme rýži a mírně osolíme. Promícháme, necháme ještě 5 minut opékat a zalijeme horkým vývarem. Přikryté dusíme na mírném ohni doměkka asi 15 minut, dokud se tekutina neodpaří.Před odstavením přidáme trojúhelníčkové sýry a promícháme . Kvůli malé tam nedávám taveňáky, ale nastrouhám do toho tvrdý sýr, je výborný Gouda a takové lepší, i parmazán a je to mňamka

Komentáře a dotazy…