Špenátová pizza

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Z cukru, droždí a části vlažného mléka připravíme kvásek. Do misky dáme mouku, vyhloubíme do ní důlek a do něj vložíme kvásek, sůl, zbylé mléko, olej a žloutek - vše zpracujeme v hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Vykynuté těsto rozválíme na tenkou placku a tu potřeme olejem. Špenátové listy spaříme, necháme okapat a poklademe na těsto. Přidáme nasekanou petrželku, nakrájenou papriku a nasekanou cibulku. Česnek nakrájíme na plátky a dáme na pizzu. Podle chuti osolíme,opepříme a posypeme provensálským kořením. Nakonec pizzu poklademe kolečky mozzarely, přendáme ji na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do předehřáté trouby na 190°C - pečeme přibližně 25 minut.

Komentáře a dotazy…