Špenátová omeleta

Autor receptu: Marie Kasalová (481 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Do prosáté, osolené mouky přilijeme mléko, ve kterém jsme umíchali celé vajíčko, a těstíčko dobré umícháme. Pak z něho upečeme na rozpálené, máslem Vymazané pánvi 10 omeletek. Potřeme je špenátovou nádivkou, zabalíme, pokapeme je máslem a podáváme jako samostatný pokrm s hořčicovou omáčkou, nebo je podáváme k masu. Nádivka: 25 dkg špenátu přebereme, vypereme, uvaříme ve slané vodě a pak usekáme, na 1 dkg másla si usmažíme 3 dkg strouhané housky, přidáme špenát, sůl, pepř a chvíli dusíme. Pak přimícháme 2 dkg sušených, neb 5 dkg čerstvých, do měkka udušených hříbků, 1 žloutek a vše zamícháme.

Komentáře a dotazy…