Španělské ptáčky

Autor receptu: Romik (113 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Dětská strava
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Vepřové maso nakrájíme na plátky, naklepeme jako na řízky. Vezmeme naklepaný plátek, potřeme hořčicí, položíme na něj plátek slaniny,3 plátky vysočiny,1/4 vajíčka, proužek kyselé okurky a zamotáme. Zatáhneme režnou nití, aby se maso neroztáčelo. To uděláme se všemi plátky masa. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou anglickou slaninu. Položíme na ní rolky masa(ptáčky) a osmahneme ze všech stran tak dlouho dokud se maso nezatáhne, potom zalejeme vodou(asi 3 litry) a vaříme dokud není maso hotové (asi 2 hodiny).Hotové ptáčky vyndáme a do vývaru dáme ještě 2 masoxy, osolíme a zahustíme polohrubou moukou rozmíchanou ve vodě. Z ptáčků odstraníme nítě, uvaříme rýži a můžeme servírovat. Je opravdu výborná.

Komentáře a dotazy…