Špaldovo-tvarohový chléb

Autor receptu: rentom (3 recepty)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Mouku nasypeme do mísy a ve středu uděláme důlek, do kterého dáme droždí a pokapeme ho medem a trochou vlažné vody. Přikryjeme utěrkou, dáme na teplé místy, aby vzešel kvásek. Pak přidáme tvaroh, sůl a olej ( můžeme přidat i semínka z dýně, slunečnice, atd. ), dobře promícháme, podle potřeby přidáme vodu. Mělo by vzniknout tuhé, ale tvarovatelné těsto. Opět přikryjeme utěrkou a necháme ještě chvíli kynout. Pak těsto rozdělíme na 2 díly a vytvarujeme bochníky, položíme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 200°C 40minut. V průběhu pečení potíráme slanou vodou.

Komentáře a dotazy…