Sójové karbenátky

Autor receptu: Barakuda (208 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Přebrané a propláchnuté sójové boby namočíme na 4 hodiny do vlažné vody a v téže vodě je pak uvaříme do měkka. Na konci vaření přidáme bujónové kostky a sójový granulát a vaříme ještě 10 minut. Pak vše zcedíme, vymačkáme přebytečnou vodu a necháme vychladnout. Společně s cibulí a česnekem rozmixujeme, přidáme vejce a koření, zahustíme strouhankou a moukou a propracujeme. Ze vzniklé hmoty tvoříme nízké karbenátky, dáváme je na pomazaný plech, povrch potřeme olejem a zvolna pečeme, dokud se neutvoří kůrka. Podáváme s různě upravenými brambory a zeleninovým salátem.

Komentáře a dotazy…