Smradlavý pekáč

Autor receptu: Daninka (54 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Nakrájíme umyté syrové brambory na kostičky tak 1cm, nakrájíme všechny sýry mimo cihly na kousky a cibuli na větší kousky. Všechno dáme do mísy, trochu zalijeme olivovým nebo palmovým olejem (snese vysoké teploty a nepřepaluje se), osolíme (jen trochu, sýry už jsou slané dost!) přidáme jakékoliv koření podle chuti a kdo chce, může přimíchat několik stroužků rozdrceného česneku. Všechno pořádně promícháme, nasypeme do pekáčku, urovnáme a trochu zmáčkneme. Překryjeme alobalem nebo víkem a dáme do trouby péct tak na hodinu na 180°C. Vrstva v pekáčku by měla být tak 4-5 cm. Po hodině vyndáme, odkryjeme, posypeme strouhanou cihlou a dáme ještě na chvíli zapéct, aby byl sýr dozlatova. Pak servírujeme jako samostatný pokrm. Posypeme jen čerstvýma bylinkama a přidáme zeleninovou oblohu. Můžeme si k tomu dát skleničku piva, bude se nám lépe trávit :) PS: nezapomeňte si při pečení otevřít okno :o)) Pokud k tomu chlapovi ugrilujete třeba krkovičku, bude v sedmém nebi :o)

Komentáře a dotazy…