Smažený celer s rajským dipem

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Rajčata na špičce nařízneme do kříže, spaříme v horké vodě a oloupeme. Nakrájíme je na kousky a vložíme do misky. Přidáme česnek, cibuli, sůl a pepř - vše rozmixujeme v hladkou kaši. Celer pečlivě očistíme a omyjeme. Nakrájíme ho na čtvrtky a v osolené vodě uvaříme. Měkký celer vyjmeme, necháme vychladnout a pokrájíme na plátky. Z mouky, vajec, mléka a soli připravíme hustší těstíčko. Postupně v něm namáčíme kousky celeru tak, aby byly obalené po celém svém povrchu. Celerové řízky pak opečeme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Podáváme s rajčatovým dipem a novými bramborami.

Komentáře a dotazy…