Slepované slepice - dia 205g sacharidů

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

(NA 30 SLEPIČEK) Suroviny promícháme a uhněteme tuhé hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme v lednici 2 hodiny odležet. Těsto pak rozválíme mezi 2 fóliemi na plát silný 2-3mm a tvořítkem z něj vykrájíme slepičky (nebo jiný tvar, podle toho k jaké příležitosti pečeme). Přendáme je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme dorůžova 9 minut při 220°. Polovinu vychladlých slepiček ozdobíme čokoládovou plevou a plátkem mandle místo křídla. Polevu necháme zaschnout. Druhou polovinu cukroví potřeme marmeládou a slepíme s ozdobenými slepičkami.

Komentáře a dotazy…