Slepice na víně

Autor receptu: PetaDomca (283 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
11× přidáno do oblíbených

1. Slepici nebo kuře naporcujeme, osolíme, okořeníme, poprášíme moukou a na oleji opečeme. Maso vyjmeme, přidáme nadrobno nakrájenou slaninu a lehce ji rozškvaříme. Pak přidáme nakrájenou cibuli, zpěníme, maso vrátíme, podlijeme trochou vody a vínem a pod pokličkou dusíme - podle potřeby podléváme. 2. V polovině dušení přidáme na kostky nakrájenou zeleninu a dusíme doměkka. Omáčku ochutíme kečupem nebo rajčatovým protlakem a ještě chvíli povaříme. Nakonec přidáme nakrájenou petrželku. Podáváme s pečenými bramborami nebo kaší.

Komentáře a dotazy…