Selská sekaná

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

1/2 kg vepřového a 1/2 kg hovězího masa umeleme nebo jemně usekáme. Na 1 kg masa dáme 2 strouhané a 2 v mléce namočené žemle, přidáme drobně nasekanou cibuli, trochu petrželové natě, strouhanou citronovou kůru, 2 vejce, pepř a sůl. Všechno promícháme, uděláme šišku, obalíme ve strouhance a dáme na vymazaný pekáček. Pomažeme bílkem a do celé sekané zapícháme na tenké nudličky nakrájený špek, takže připomíná ježka. Pečeme v dobře vyhřáté troubě asi 1,5 hodiny, podléváme vývarem z kostí nebo vodou. Když je sekaná hotová, vyndáme ji, šťávu zahustíme špetkou mouky, přilijeme sklenku bílého vína a povaříme. Sekanou rozkrájíme a šťávu na ní procedíme.

Komentáře a dotazy…