Sekaná se zelím

Autor receptu: candlemania (57 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Nejprve si vezmeme kysané zelí, trochu propláchnem, pokud máme raději sladší, dáme do hrnce, osolíme, okmínujeme a přidáme vodu tak, aby zelí bylo ponořeno. Přiklopíme pokličkou a necháme dusit do měkka. V míse si smícháme mleté maso, vejce, česnek, koření, sůl, strouhanku (přidáváme podle tuhosti), cibuli najemno nakrájenou, bramboru nastrouhanou na jemném struhadle. Z těsta vytvarujeme 2 šišky a vložíme do pekáče, který sme potřeli olejem a dáme péct. Po 10 min přiléváme trochu vody a sekanou na povrchu lehce potřeme olejem a přikryjeme pekáč a dáme znova péct. Pečeme asi 30 min. Během pečení kontrolujeme a přiléváme vodu. Jakmile je zelí měkké, přidám buď nastrouhaný brambor, nebo jíšku na zahuštění, dochutím ještě cukrem a solí. Na pánvičce osmahneme cibulku a do hotového zelí zamícháme. Podáváme nejlépe s brambory. Dobrou chuť.

Komentáře a dotazy…