Sekaná se žampiony a mrkví

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Maso osolíme a opepříme, vmícháme vejce i solamyl a prohněteme. Nakrájíme žampiony a cibulky, a polovinu (obojího) vmícháme do masové směsi, pak ji dáme na navlhčený vál a mokrýma rukama uděláme 2 šišky. Pečeme ve vymazaném pekáčku asi 15 minut, potom podlijeme (teplotu snížíme) a pečeme dalších 40 minut. Mrkve a pórek rozkrájíme, na rozehřátém oleji osmahneme nejdřív kousky mrkve, přidáme pórek, zbytek cibulek i žampionů. Orestujeme, osolíme a posypeme cukrem, který necháme na zelenině zkaramelizovat. Sekanou nakrájíme na plátky a na míse ji obložíme podušenou zeleninou, podle chuti můžeme přidat rajčata a bylinky. Vhodná příloha jsou vařené nebo pečené brambory posypané petrželkou.

Komentáře a dotazy…