Segedínský guláš s houbami

Autor receptu: Iness (83 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
11× přidáno do oblíbených

V hrnci rozpustíme dvě lžíce sádla, na kterém osmažíme cibuli až zesklovatí. Přidáme na kostky nakrájené maso a orestujeme, posypeme paprikou, ještě krátce orestujeme, zalijeme asi 1 l vody, přidáme zbylé koření, houby a vaříme 30 minut. Přidáme zelí bez nálevu a vaříme ještě asi 30 minut do změknutí masa. Z vody a mouky uděláme jíšku, zahustíme jí guláš, povaříme min.15 minut a máme hotovo. Poznámka: Není třeba přidávat žádné masoxy a zbytečné éčka, koření guláš dokonale ochutí. Kdo chce může pro zjemnění přidat smetanu, já nedávám protože používám sladkokyselé zelí ne kysané. Segedín jsem vařila v tlakovém hrnci, maso bylo měkké za 40 minut.

Komentáře a dotazy…