Schwarzwaldská roláda

Autor receptu: Barakuda (208 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
14× přidáno do oblíbených

Vejce a cukr šleháme asi 5 minut do pěny, přidáme prosátou mouku a kakao, rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve středně teplé troubě asi 5 minut. Po upečení i s papírem stočíme a necháme vychladnout. Kompot si zcedíme a odměříme 200ml šťávy. Solamyl smícháme s asi třemi lžícemi šťávy, zbytek šťávy přivedeme k varu, přidáme šťávu se solamylem a provaříme. Pár višní si schováme na ozdobu, zbytek přidáme do želé (višně vypeckujeme, ale dá se koupit kompot už bez pecek, višní použijeme asi 200g, záleží na velikosti kompotu). Želé s višněmi necháme vychladnout. Šlehačky a ztužovače smícháme a ušleháme do tuha. Roládu si rozbalíme, na jeden kraj dáme želé, zbytek rolády potřeme 2/3 šlehčky. Roládu srulujeme (višňové želé je uvnitř) a potřeme zbylou šlehačkou. Ozdobíme schovanými višněmi a třeba i čokoládou.

Komentáře a dotazy…