Rýžový nákyp s ovocem

Autor receptu: Marcela 3 (30 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Rýži přebereme na cedníku, několikrát propláchneme studenou vodou, zpaříme horkou vodou a dáme do kastrolu. Zalijeme 200 ml horké vody, osolíme a přivedeme do varu. Zvolna vaříme za postupného přilévání mléka. Až je rýže měkká a vydušená. Do horké kaše vmícháme pokrájené máslo, žloutky s cukrem našleháme do pěny a vmícháme do kaše. Část kaše oddělíme a vmícháme do ní prosáté kakao. Ovoce nakrájíme na kostky. Pekáč vytřeme máslem a roztíráme do něj část světlé a tmavé kaše. Poklademe ovocem a přikryjeme. Pečeme asi 20 minut. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a potřeme nákyp. Vložíme zpět do trouby a při snížené teplotě pečeme až sníh zezlátne.

Komentáře a dotazy…