Ryzoto s hříbky

Autor receptu: Victor (652 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Propláchnuté houby zalijeme vodou a necháme nabobtnat,poté je krátce povaříme.Ryži propláchneme a necháme odkapat.Na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli,přidáme rýži a lehce opečeme.Vmícháme plátky česneku,nakrájený porek,houby,zalijeme asi 0,5l vody,osolíme,opepříme,přidáme rozdrobený bujón,papriku,oregano,promícháme a uvedeme do varu.Pak snížíme teplotu na minimum,zakryjeme poklicí a vaříme asi 7 minut.Odstavíme a necháme dalších 7 minut na teplém místě dojít.Ryzoto promícháme a na talířích posypeme strouhaným sýrem a nasekanou petrželkou.

Komentáře a dotazy…