Ryby v muškátové omáčce

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Ryby dobře očistíme, osolíme a položíme na vymaštěný plech. V mírně vyhřáté troubě upečeme doměkka a pak je dáme na 2 zapékací mísy. Kondenzované mléko nalijeme do misky, přidáme žloutky, nastrouhaný muškátový oříšek nebo drcený muškátový květ a dobře prošleháme. Touto směsí přelijeme ryby, posypeme najemno nastrouhaným sýrem a mandlovými lupínky. Zapékáme v mírně vyhřáté troubě 15-20 minut dokud omáčka dostatečně nezhoustne. Ryby servírujeme ozdobené plátky citronu a petrželovou natí. Jako příloha se hodí brambory v jakékoli podobě.

Komentáře a dotazy…