Rybíz a la brusinky bez míchání od Vilemíny

Autor receptu: vilemina (65 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
24× přidáno do oblíbených

Do hrnce obereme 1 kg červeného rybízu, je-li třeba, předem omyjeme. Zasypeme 650 g cukru, přidáme hřebíčky a kousek celé skořice. Může být i badyán a kardamom. Promícháme - a pak už ne! Přikryjeme, necháme stát cca dvanáct hodin. Povaříme dvacet minut a plníme do sklenic. Pokud je rybíz hodně zralý, neztuhne - můžeme v tom případě přidat nějaký želírovací prostředek. Konzumujeme, až se dobře rozleží. Rybíz à la brusinky je vynikající na lívance i do jogurtu. Tento recept je snadný - nevyžaduje mletí, pasírování ani míchání.

Komentáře a dotazy…