Rybí terina

Autor receptu: Lucie Dýnová (358 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Předehřejte troubu na 220°C. Papriku dejte na plechu vyloženém papírem na pečení na čtvrt hodiny péct; občas ji obracejte. Až se na slupce objeví černé puchýře, papriku vyjměte a uzavřete ji do plastového sáčku zapařit. Jakmile zchladne, stáhněte slupku, vyjměte stopku a semeník a nakrájejte na velmi tenké dlouhé nudličky. Cukety nakrájejte podélně na tenké plátky, případně odstraňte semínka; mrkev nakrájejte na nudličky o síle zápalky. Na patnáct sekund cuketu a mrkev ponořte do vroucí osolené vody, vyjměte a ihned zchlaďte pod tekoucí vodou. Cuketu pak rovněž nakrájejte na nudličky. Ztlumte troubu na 180°C. Čerstvého lososa pokrájejte na kostky a pak spolu se 2 vejci a polovinou smetany rozmixujte. Osolte, opepřete a dejte stranou. Nyní rozmixujte bělomasou rybu, zbylá vejce a smetanu. Rovněž osolte, opepřete a vmíchejte citronovou kůru. Formu na terinu či biskupský chlebíček vyložte papírem na pečenní, na dno rozprostřete polovinu směsi z čerstvého lososa, pokryjte polovinu plátků uzeného lososa, na to dejte polovinu směsi z bělomasé ryby a nahoru naklaďte polovinu zeleniny. Pak vrstvy zopakujte. Terinu uzavřete alobalem, položte ji do pekáče, kolem nalijte vroucí vodu do poloviny výšky teriny a pečte ve vodní lázni 40 minut. Vyklopte, sejměte papír a podávejte teplé či studené.

Komentáře a dotazy…