Roláda krůtí

Autor receptu: FOTOrecepty (172 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Na nádivku nakrájejte pečivo na kostičky, zalijte mlékem, přidejte vejce a rozpuštěné máslo, petrželku, půl papriky nakrájené na kostičky, kukuřici, osolte, opepřete. promíchejte a nechte odpočinout. Prsa nařízněte tak, aby vznikl větší plát. Osolte, a opepřete, poklaďte plátky slaniny. Potřete nádivkou, plát pak zarolujte a svažte potravinářským provázkem. Roládu okořeňte, na oleji prudce opečte, podlijte vodou a okolo ní nasypte cibuli. Pečte pod alobalem při 200 stupních asi 1,5-2 hodiny. Ke konci sundejte alobal, aby maso zčervenalo. Do šťávy seškrábněte výpek a provařte. Brambory uvařte ve slupce, část překrojte a zapečte pod grilem, zbytek oloupejte a rozšťouchejte s čerstvým máslem a jarní cibulkou. Zeleninu uvařte v páře. Nakrájenou roládu podávejte se zeleninou vařenou v páře a bramborami.

Komentáře a dotazy…