Rizoto s vepřovým masem

Autor receptu: Zebra (391 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme ji mletou paprikou, přidáme maso nakrájené na malé kostičky a rajčatový protlak, zalijeme trochou vařící vody nebo vývarem, osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou, až je maso téměř měkké a tekutina odpařená. Přebranou rýži propláchneme studenou vodou, potom třikrát vařící vodou a přidáme ji k masu společně s nakrájenými paprikami a zeleninou. Vše zalijeme odměřenou dávkou vody - na šálek rýže použijeme šálek vody, osolíme, přivedeme k varu a dusíme pod pokličkou 15-20 minut, podle druhu rýže. Potom rýži odstavíme a necháme pod utěrkou dojít. Během dušení rýži zásadně nemícháme, protože bychom rozlámali zrna a rýže by byla lepkavá a mazlavá. Hotové rizoto pročechráme, necháme vyprchat přebytečnou páru a porce na talířích posypeme strouhaným sýrem.

Komentáře a dotazy…