Recept Studená polévka ze šípku

Autor receptu: Alice.palice (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

Speciální šípková polévka pochází ze Švédska a je vhodná za horkých letních dnů. Polévka se může také podávat teplá s vanilkovou zmrzlinou jako dezert. Nejprve omyjeme čerstvé šípky ( sušené rozdrobíme ) a uvaříme ve vodě doměkka. Propasírujeme a měli bychom získat 1 litr dužiny, pokud ne dolijeme zbytek vodou. Tekutinu přivedeme k varu, přidáme cukr dle chuti a kyselosti šípků. Bramborovou moučku rozmícháme v troše studené vody a polévku za stálého míchání zahustíme. Dáme chladit na několik hodin do lednice. Servírujeme ve sklenicích a zdobíme kousky opražených mandlí.

Komentáře a dotazy…