Recept Smažený sýr

Autor receptu: Alice.palice (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Na smažený sýr můžeme použít několik druhů sýra, nejvhodnější je ementál, popřípadě hermelín. Vajíčko si vyklepneme do širší misky, osolíme ho a přidáme 3 lžíce mléka a dobře vyšleháme. Na druhý talíř si připravíme hladkou mouku a na třetí talíř strouhanku. Sýr si nakrájíme na plátky asi 1 centimetr široké a obalujeme ho postupně v hladké mouce, vajíčku a strouhance. Na pánev dáme slunečnicový olej, který necháme dobře rozehřát a sýr na něm zprudka smažíme z obou stran dozlatova. Jako další varianta je možno použít šunku, kterou vložíme do sýra (vytvoříme si nožem kapsu), obalíme v trojobalu a smažíme tak dlouho, až se na povrchu utvoří zlatavá kůrčička. Smažený sýr podáváme ihned po usmažení a jako příloha jsou vhodné vařené brambory a tatarská omáčka.

Komentáře a dotazy…