Recept Pestrobarevný salát s tuňákem

Autor receptu: Michael Komárek (206 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Chřest omyjeme, spodní třetinu oloupeme, případně odřízneme dřevnatou část. Blanšírujeme asi 8 minut ve vroucí osolené vodě, slijeme a necháme okapat. Cukrové lusky očistíme a blanšírujeme ve vroucí osolené vodě asi 5 minut. Jarní cibulky omyjeme,očistíme a nakrájíme na tenké kroužky. Salát a rukolu omyjeme, do sucha otřepeme a natrháme na kousky. Smícháme citronovou šťávu, olivový olej a trochu soli a cukru, kůru z citronu drobně nasekáme. Plátky tuňáka jednou obrátíme v sezamu, semínka vtlačíme do masa. V pánvi zahřejeme rostlinný olej a v něm po obou stranách opékáme plátky (asi 4 minuty). Opečené plátky nakrájíme na širší proužky. Salát, chřest, jarní cibulky, rukolu, citronovou kůru a cukrové lusky promícháme s dresinkem. Plátky tuňáka a salát upravíme na talíře a ihned podáváme. Podle přání můžeme dochutit solí a pepřem.

Komentáře a dotazy…