Recept Nákyp s kapustou a uzeným masem

Autor receptu: Marie Kasalová (481 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Brambory omyjeme, oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a vaříme asi 15 minut v osolené vodě. Kapustu omyjeme, odstraníme vnější listy a do košťálu uděláme křížový zářez. Větší kapusty rozkrojíme na půlky a dáme i s menšími vařit na 8 minut do mírně osolené vody. Mezitím opečeme uzené maso z obou stran na másle asi 2 - 3 minuty. Sýr nastrouháme nahrubo, můžeme použít i eidam a smícháme se smetanou. Přidáme rozšlehané vejce, osolíme, opepříme a přimícháme nasekanou čerstvou petrželku. Uzené maso vyskládáme do máslem vymazané zapékací mísy a vyložíme na něj plátky brambor. Poté přidáme růžičkovou kapustu a zalijeme ji vaječnou směsí. Nákyp pečeme v předem vyhřáté troubě okolo 15 minut.

Komentáře a dotazy…