Recept Maďarský segedínský guláš

Autor receptu: Marie Kasalová (481 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Zelí scedíme, lák si ponecháme na později a trochu jej pokrájíme. Maso opracujeme a nakrájíme na menší kostičky. Ve větším hrnci zprudka osmahneme na oleji cibuli a počkáme, dokud nezesklovatí. Přimícháme sladkou i pálivou papriku a rychle zalijeme trochou vody, aby nám paprika nezhořkla. Přidáme maso, které osolíme a okořeníme bobkovým listem, kuličkami černého pepře a špetkou kmínu. Do směsi vmícháme zelí, zalijeme trochou láku, bílým vínem a dusíme 60 minut na mírném ohni. Pokud ubude více tekutiny, dolijeme ji bílým vínem. Nakonec, když je maso dostatečně měkké, přimícháme šlehačku s moukou a pečlivě rozmícháme. Povaříme ještě 10 minut a popřípadě dosolíme. Pokud je guláš sladší, můžeme ho dochutit lákem ze zelí a je-li tomu naopak, přidáme trochu cukru. Segedínský guláš podáváme tradičně s houskovým knedlíkem.

Komentáře a dotazy…