Recept Jáhlový nákyp s jahodami

Autor receptu: Marie Kasalová (481 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Jáhly a rýží pečlivě propláchneme vodou a dáme do hrnce. Zalijeme studeným mlékem a přivedeme k varu. Zakryté pokličkou necháme na mírném ohni dusit ještě 10 - 15 minut. Poté přimícháme oba druhy cukru, máslo a až směs trochu zchladne přidáme 3 žloutky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a postupně ho vmícháme do směsi. Dortovou formu vytřeme máslem a posypeme strouhankou. Těsto nalijeme do poloviny formy, na něj nasypeme na kousky nakrájené jahody (čerstvé či kompotované) a zalijeme zbytkem těsta. Pečeme zvolna asi 45 minut v předem vyhřáté troubě. Zdobíme kousky ovoce a můžeme přelít ovocnou šťávou.

Komentáře a dotazy…