Recept Cibulová polévka po francouzsku

Autor receptu: Maruška (380 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Cibulová polévka po francouzsku je velmi snadná a doporučuje se i jako samostatný pokrm po bouřlivějších nocích. Cibule oloupeme a nakrájíme na tenčí kolečka. Ve velkém hrnci necháme cibuli zpěnit na velké lžíci oleje, ale nesmažíme. Poté zasypeme moukou, na mírném ohni promícháme a necháme směs zezlátnout. Přilijeme studenou vodu a osolíme, opepříme. Polévku uvedeme do varu a necháme vařit 20 minut. Chleba nakrájíme na čtvrtky a opečeme na troše oleje. Opečený chleba rozložíme do pekáčku a zalijeme cibulovou polévkou. Posypeme hustě nastrouhaným sýrem a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby na 10 – 15 minut.

Komentáře a dotazy…