Rajská

Autor receptu: piskotka (63 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • trocha mouka hladká
  • trocha ocet
  • celý, 5 pepř
  • 1 lžička tymián
  • 120 g máslo
  • kýta (plecko), 500 g vepřové
  • 4 kusy bobkový list
  • 2 kusy cibule
  • 5 kusů nové koření
  • 4 plechovky rajský protlak

Maso dáme v celku do studené vody do tlakového hrnce vařit. Asi 15-20 minut od bodu varu by mělo být měkké. Maso vyndáme a vývar pak použijeme. V jiném větším hrnci si uděláme jíšku. Necháme rozpálit máslo a přidáme cibulku nakrájenou na kostičky a necháme zesklovatět. Zasypem hl. moukou (3-4 lžíce) a mícháme do tmava. Když máme jíšku hotovou, vlijeme všechen vývar a přidáme koření (bobkový list, sůl, celý pepř, tymián, nový koření) a uvedeme do varu. Vaříme asi 15 minut. Pokud je omáčka řídká, zahustíme hladkou moukou (hl. mouka + voda se smíchá), povaříme asi 10 min. Přecedíme a přidáme rajčatový protlak. Vaříme a dochutíme cukrem a asi 1 lžící octa. Jako příloha se může dát houskový knedlík.

Komentáře a dotazy…