Rajská omáčka s červeným vínem

Autor receptu: sonizna (502 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených
  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět. Na ní opečeme maso ze všech stran.
  2. Maso vyjmeme a zabalíme do alobalu. Necháme stranou.
  3. K cibuli přidáme pepř, nové koření, bobkový list, hřebíček, tymián a skořici a chvíli restujeme.
  4. Poté zasypeme cukrem a opečeme dohněda. Poté zalijeme konzervami rajčata a rajčatovým protlakem, zamícháme, vložíme maso, zalijeme vývarem a dusíme 1,5 h doměkka.
  5. Omáčku dochutíme citronovou šťávou, vínem, cukrem a solí, dohustěte jíškou dle potřeby.
  6. Propasírujeme, přidáme lžíci másla, ještě chvíli povaříme a máme hotovo.

Něco navíc:

Podáváme nejlépe s domácím knedlíkem.

Komentáře a dotazy…