Rajčatovo lilková rýže

Autor receptu: Daninka (54 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Vaříme v hrnci s poklicí. Na oleji zpěníme cibuli (větší kousky) a přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso (jen libové bez kůžičky). Přiklopíme a podusíme pár minut. Mezitím si pokrájíme rajčata na čtvrtky, přidáme k masu a počkáme, až rajčata pustí šťávu. Přihodíme na kostky nakrájený lilek a osolíme a opepříme. Pak přidáme propláchnutou rýži, pořádně promícháme a zalijeme vařící vodou, aby byla tak 1cm nad rýži. Přiklopíme poklicí a dusíme asi 20 minut a občas zamícháme. Pokud vaříme v běžném hrnci, mícháme často, jinak se to má tendenci připálit. Stačí, aby se to jen mírně dusilo. Na konci vaření by měla být voda vsáknutá do rýže a mělo by to mít konzistenci jako rozvařenější rizoto. Když už máme uvařeno, přimícháme rozdrcený česnek podle chuti a můžeme ještě dochutit bazalkou nebo podobnou bylinkou. Na talíři posypeme parmazánem a sbaštíme :)

Komentáře a dotazy…