"Skořicové cukroví"

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
14× přidáno do oblíbených

Vejce vyšlehat s oběma cukry do husté pěny, vmíchat prosátou mouku, mleté mandle a skořici. Vypracovat těsto a rozválet na plát. Formičkami vykrájet různé tvary a přenést je na plech vyložený pečícím papírem. Z bílku, cukru a lžíce citronové utřeme polevu. Cukroví potřít polevou a dát do trouby vyhřáté na 200°C, péct asi 20 minut. Upečené cukroví nechat vychladnout (nejlépe na mřížce) a vychladlé potřít polevou obarvenou potravinářským barvivem. Poznámka: Skořicové cukroví je možné připravit i jako slepované, s meruňkovou marmeládou nebo třeba s máslovým vanilkovým nebo kakaovým krémem.

Komentáře a dotazy…