"Beleše" - recept našich babiček

Autor receptu: roxana-zdena (166 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Droždí rozdrobíme do vlažného mléka se špetkou cukru a necháme v teple vzejít kvásek. Až vykyne, smícháme s moukou, špetkou soli a mléka, vypracujeme řidší těsto, které necháme kynout. Skleničkou vykrájíme na pomoučený vál malé bochánky, které ještě necháme nakynout. Upravíme rukou trochu naplocho a pečeme přímo na plotýnce sporáku, čí nepřipékající pánvi nasucho. Upečené pomastíme máslem nebo sádlem, pomažeme povidly a posypeme mákem. Dají se jíst i s tvarohem, jako svačinka, či suché se jídávaly k polévkám.

Komentáře a dotazy…