Pštrosí vejce*

Autor receptu: kockaviky (343 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Vejce uvaříme natvrdo. Rohlík nakrájíme na kostičky a necháme jej nasáknout v mléce. Česnek a cibuli na jemno nakrájíme. Mleté maso smícháme s vymačkaným rohlíkem, přidáme 1 syrové vejce, hladkou mouku, česnek, cibuli, podle chuti směs osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou a mletou sladkou paprikou. Směs zahustíme strouhankou a pořádně propracujeme. Potom v dlani rozmáčkneme dostatečně velkou placku. Doprostřed dáme vařené vejce, uválíme kouli a obalíme ve strouhance. Koule vložíme do pekáčku a podlijeme trochou vody. V troubě je pečeme asi 40 minut při teplotě 180°C. Pštrosí vejce podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře a dotazy…