Provensálská rajčata

Autor receptu: orlíček (133 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
17× přidáno do oblíbených

Vložte na několik vteřin do vařící vody 8 masitých rajčat, vyndejte je, ochlaďte, oloupejte, přepulte a dužinu vydlabejte do misky. Na pánvi rozehřejte 4 lžíce olivového oleje, vložte na něj 4 - 6 nasekaných stroužků česneku, vydlabanou dužinu z rajčat, osolte, posypte podrceným černým pepřem a poduste do mírného zhoustnutí. Odstavte, přidejte lžičku nasekaného čerstvého tymiánu, 3 - 4 lžíce jemně nasekané zelené petrželky, strouhanku ze 3 rohlíků, 2 lžíce citronové šťávy a promíchejte. Směsí naplňte vydlabané půlky rajčat, položte je na olejem potřený pečicí plech nebo papír, vložte je do předehřáté trouby a zvolna pečte asi 15 minut.

Komentáře a dotazy…