Pommes Duchesse

Autor receptu: Monique (403 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Brambory oloupeme, překrájíme na čtvrtky a uvaříme je v osolené vodě doměkka. Pak je prolisujeme. Do prolisovaných brambor postupně vmícháme celé vejce, žloutky, změklé máslo a na závěr je ochutíme strouhaným muškátovým oříškem, opepříme a osolíme. Bramborovou hmotu naplníme do cukrářského sáčku a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme malé pusinky. Vložíme je do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 15 minut dozlatova. Podáváme jako přílohu k masu.

Komentáře a dotazy…