Pomalu pečený bůček s jablečnou omáčkou

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených
  1. Maso otočíme tučnou stranou nahoru a nakrojíme ho na mřížku. Poté přelijeme horkou vodou z konvice nad dřezem. Do masa nakonec vmasírujeme sůl, kmín a pepř.
  2. Troubu rozehřejeme na 150 °C. Na spodní pozici v troubě dáme hluboký plech, na něj dáme mřížku a na mřížce budeme hodinu a půl péct maso.
  3. Poté vyndáme plech s vypečeným tukem, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a brambory na plátky. Vrátíme pod maso a pečeme další hodinu a půl.
  4. Poté brambory vyndáme a maso zapečeme ještě 15 minut pod grilem.
  5. Podáváme s jablečnou omáčkou, kterou připravíme tak, že jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na kostičky a přidáme 2 lžíce vody. Dusíme 4 minuty, přidáme máslo, cukr dle chuti.

Komentáře a dotazy…