Pomalu pečená kachna.

Autor receptu: jaroslav.hulka (85 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Omytou a osušenou kachnu prosolíme . Pak ji posypeme kmínem , vložíme do pekáčku , mírně podlijeme vodou , přiklopíme a pečeme 7 hodin na 90°C. Po této době kachna vypadá jak kdyby jsme ji mírně povařili. Nepropichovat vidličkou ani ničím jiným. Zvýšíme teplotu na 120°C a pečeme dalších 6 hodin. Stále přiklopené , nepodlévat a ani neodebírat žádný výpek. Hodinu před koncem odklopíme pekáč a kachnu potřeme medem.. K medu možno přidat i výpek. Lze zvýšit teplotu na dopečení , aby kůžička křoupala . Kachnu naporcujeme a podáváme nejlépe s br. knedlíkem a dvojí zelí ( červené a bílé ) .

Komentáře a dotazy…