Polévka z hovězího srdce s vaječným strouháním

Autor receptu: evahu (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(5 hlasů)
Ohodnotit recept
20× přidáno do oblíbených

Srdce umyjeme, dáme do hrnce, zalijeme vodou a uvedeme do varu. Posbíráme pěnu která se utvořila, přidáme očištěnou a umytou mrkev, petržel, celer, koření a ostatní zeleninu. Podle chuti osolíme a pomalu vaříme, až je srdce měkké. Já jsem vařila v tlakovém hrnci 30 minut. Polévku ocedíme, přidáme nastrouhanou nebo nakrájenou uvařenou mrkev, celer, petržel a drobně nakrájenou zelenou petrželku. Nakonec do polévky přidáme uvařené strouhání. Strouhání: Do velkého hrnce dáme vodu, mírně osolíme a uvedeme do varu. Vejce a žloutky dáme do mísy, přidáme postupně mouku, špetku soli a vymícháme polotuhé těsto. Na struhadle s velkými oky těsto nastrouháme. Nastrouhané těsto vsypeme do vařící vody, pokud se slepilo, tak vidličkou nebo vařechou ve vodě rozmícháme. Povaříme asi 7 - 10 minut. Uvařené strouhání ocedíme a na sítku propláchneme studenou vodou a dáme do polévky. Strouhání dělávám z celých vajec, jen když mi zbudou žloutky tak je přidávám.

Komentáře a dotazy…