Pohankové cukroví mé snachy

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených
  1. HNĚDÁČKY: 150g vlašských ořechů, 400g moučkového cukru, 125g hořké čokolády, 4 vejce, 125g másla, 2 lžičky vanilkového cukru, 200g pohankové mouky - Ořechy nasekáme nahrubo, čokoládu nalámeme a rozpustíme ve vodní lázni, necháme vychladnout. Mezitím utřeme máslo s cukrem a přidáme, jedno po druhém, vejce. Pak přidáme čokoládu, vanilkový cukr a ořechy. Prosejeme mouku a promícháme na hladké těsto. Vyválíme plát a vykrájíme různé tvary, upečené slepujeme marmeládou.
  2. VANILKOVÉ ROHLÍČKY: 100g pohankové mouky, 100g mletých lískových oříšků, 100g celozrnné mouky, 90g ovocného cukru, 120g másla, lžíce medu, sójové mléko - Těsto musíme propracovat velmi pečlivě a trpělivě, nejlépe na vále nebo v mělké míse. Máslo promícháme s moukou a s mletými ořechy. Do těsta přidáme ovocný cukr a med, vypracované hladké těsto zabalíme do mikrotenu a dáme na hodinu do ledničky. Pak děláme rohlíčky, klademe je na plech a pečeme ve vyhřáté troubě. Ještě zatepla je obalujeme ve fruktóze nebo směsi fruktózy a vanilkového cukru.
  3. MANDLOVÉ ČTVEREČKY: 70g pohankové mouky, špetka soli, 70g hladké mouky, 100g másla, nahrubo nasekané loupané mandle, 5 lžic smetany - Do mouky rozdrobíme máslo, přidáme smetanu a spojíme na husté těsto. Vyválíme plát a 4mm silný a posypeme ho cukrem a mandlemi. Lehce ho válečkem přitlačíme a nakrájíme na čtverečky. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.
  4. LIBUŠINY KORUNKY: 200g pohankové mouky, 801g cukru, 150g másla, 4 vařené žloutky, citronová šťáva - Na vále zpracujeme těsto a necháme chvíli odpočinout. Vykrajujeme malá kolečka, která po upečení slepujeme zavařeninou vždy tři k sobě. Povrch polijeme libovolnou polevou nebo čokoládou a ozdobíme půlkou mandle.
  5. VYKRAJOVANÉ CUKROVÍ: 250g másla, 250g pohankové mouky, 125g hladké mouky, 250g cukru, 3 žloutky, čokoládová poleva, nasekané lískové oříšky na ozdobu - Cukr utřeme s máslem a přidáváme žloutky jeden po druhém. Nakonec vmícháme mouku přendáme na pomoučený vál a rozválíme silnější plát. Formičkami vykrajujeme různé tvary, přendáme na plech s pečícím papírem a v předehřáté troubě upečeme. Upečené cukroví přelijeme čokoládovou polevou a nazdobíme připravenými oříšky.

Komentáře a dotazy…