Pohanková sekaná

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Osolenou pohanku uvaříme ve vodě (je to velice rychlé). Necháme ji mírně zchladnout, pak k ní přimícháme vejce, rozmačkaný česnek, krupici, strouhanku, posolíme dle chuti a dochutíme majoránkou a kořením do mletých mas. Doplníme jemně krájenými zelenými natěmi (např. petržel, libeček, celer a pod.) - čerstvými nebo mraženými. Přidáme 6 lžic oleje a dobře promícháme. Směs rozložíme na vymazaný plech a upečeme v předehřáté troubě dozlatova. Podáváme teplé i studené, doplníme naloženými okurkami, kapiemi - případně kečupem a hořčicí. Jako příloha se hodí jak brambory, tak chléb.

Komentáře a dotazy…