Pohanka zapečená s bramborem, uzeným masem a kyselým zelím

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

V hrnci přivedeme k varu asi 2 hrnky vody, vsypeme pohankovou lámanku, hrnec přiklopíme poklicí a vypneme. Pohanku necháme v klidu asi 15-20 minut pod pokličkou změknout. V pánvi rozehřejeme lžíci oleje nebo sádla, vhodíme cibuli nakrájenou nadrobno, orestujeme, přidáme uzené maso nakrájené na kostičky, krátce orestujeme, ochutíme pepřem a nasekaným česnekem a odstavíme. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, vsypeme do mísy, přidáme změklou scezenou pohanku, orestované maso, překrájené kyselé zelí a majoránku. Podle potřeby dosolíme a narovnáme do pekáčku vymazaného tukem. Zapékáme ve středně rozehřáté troubě, až se na povrchu utvoří lehce křupavá vrstva. Podáváme se zeleninovou přílohou. Zelí do tohoto jídla používáme zásadně kysané.

Komentáře a dotazy…