Pohanka s mletým masem

Autor receptu: Zebra (391 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Spařenou pohanku uvaříme zvolna (asi 15 minut) v osolené vařící vodě. Houby podusíme na trošce másla nebo oleje. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, krátce osmahneme ze všech stran, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme skoro doměkka. Pak vmícháme rajský protlak, nasekaný česnek, petrželku a podušené houby. Vymastíme zapékací nádobu, vložíme do ní polovinu uvařené pohanky, na ni podušené mleté maso a navrch zbytek pohanky. Vejce rozmícháme ve smetaně a pohanku zalijeme. Zapékáme asi 1/2 hodiny v předem vyhřáté troubě při 200 ˚C. Podáváme s hlávkovým salátem.

Komentáře a dotazy…