Pindruše - muchomůrky z vajec

Autor receptu: (28 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 10 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Uvaříme vejce natvrdo. Vejce zchladíme pod studenou vodou a ihned oloupeme. Vajíčkům odřežeme kousek vršku a opatrně vydlabeme. Žloutky utřeme s hořčicí a lučinou. Podle potřeby přidáme trošku mléka nebo bílého jogurtu. Rozetřené žloutky dochutíme solí a pepřem. Žloutkovou směsí, nejlépe se sáčkem s hladkým zobáčkem, naplníme vydlabaná vejce. Spodky vajec seřízneme tak, aby vejce pěkně stála na tácu. Rajčata rozpůlíme a nasadíme na plněná vajíčka. Puntíky uděláme ze zbylé náplně nebo majonézy. Muchomůrky z vajec necháme v lednici vychladnout a poté podáváme.

Komentáře a dotazy…